top of page

Technológia

Homlokzati hőszigeteléskor be kell tartani a technológiai / gyártói előírásokat, hiszen egy rosszul kivitelezett hőszigetelés rengeteg kárt tud okozni! Fontos, hogy a hőszigetelést egy gyártó rendszere köré tervezzük, mivel így garantálható a tökéltes minőség, valamit az esetleges garanciális problémák esetén könnyebb az ügyintézés!

Ahhoz, hogy valóban élvezhesd otthonod komfortját és csökkentsd rezsiköltséged, válasszon minőségi, hozzáértő hőszigetelő csapatot!

01

A hőszigetelő lemezek elhelyezése, beillesztése

A megfelelően előkészített falfelületre, a leszabott, bepróbált, ragasztókenéssel ellátott polisztirol táblákat alulról felfelé indítva kezdjük felragasztani. A leggyakrabban hagyományos, illetve grafitos (20%-al jobb hőszigetelő képesség) EPS hőszigetelés kerül a házra, ritkábban kőzetgyapot

IMG_8910-min.jpg
IMG_9085-min.jpg

02

Ragasztás

A ragasztást megelőzően el kell dönteni, hogy a hőszigetelő táblák rögzítéséhez milyen módszert alkalmazunk. Csak ragasztás lesz, vagy dübelezéssel, mechanikai rögzítéssel kombinált? Kombinált rögzítés esetén, a dübelek helyére ragasztópont kerül, mert így a ragasztó megszilárdulása után a mechanikai rögzítés nem tudja behúzni a hőszigetelést, elkerülhető a hullámosság.

03

A hőszigetelés átcsiszolása

A felragasztott táblák csiszolása feltétlenül szükséges, mivel bármilyen gondos munka esetén is, (a táblák csatlakozásánál) kismértékű szintkülönbségek adódnak. A beforduló sarkoknál, ablakkáváknál, falmélyedéseknél a fogazott elemcsatlakozásból szintén. További felületi hullámosságot eredményez a benyomás erőssége, az aljzat egyenetlensége. Ha ezek megmaradnak, akkor hullámos lesz a felszín, ami áthat az egész felületképző rendszeren és igénytelen, csúnya lesz a végeredmény. Csiszolni kell a szükségszerű darabolásoknál a vágási egyenetlenséget is, a pontos, hézagmentes illeszthetőség miatt.

IMG_9156-min.jpg

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Helyszíni felmérés során tudunk részletes tájékoztatást és ajánlatot adni otthona hőszigetelésére. A felmérés természetesen ingyenes és nem jár kötelezettséggel.

Ingyenes helyszíni felmérés kérése

Sikeres üzenetküldés!

bottom of page