Technológia

Homlokzati hőszigeteléskor be kell tartani a technológiai / gyártói előírásokat, hiszen egy rosszul kivitelezett hőszigetelés rengeteg kárt tud okozni! Fontos, hogy a hőszigetelést egy gyártó rendszere köré tervezzük, mivel így garantálható a tökéltes minőség, valamit az esetleges garanciális problémák esetén könnyebb az ügyintézés!

Ahhoz, hogy valóban élvezhesd otthonod komfortját és csökkentsd rezsiköltséged, válasszon minőségi, hozzáértő hőszigetelő csapatot!

01

A hőszigetelő lemezek elhelyezése, beillesztése

A megfelelően előkészített falfelületre, a leszabott, bepróbált, ragasztókenéssel ellátott polisztirol táblákat alulról felfelé indítva kezdjük felragasztani. A leggyakrabban hagyományos, illetve grafitos (20%-al jobb hőszigetelő képesség) EPS hőszigetelés kerül a házra, ritkábban kőzetgyapot

IMG_8910-min.jpg
IMG_9085-min.jpg

02

Ragasztás

A ragasztást megelőzően el kell dönteni, hogy a hőszigetelő táblák rögzítéséhez milyen módszert alkalmazunk. Csak ragasztás lesz, vagy dübelezéssel, mechanikai rögzítéssel kombinált? Kombinált rögzítés esetén, a dübelek helyére ragasztópont kerül, mert így a ragasztó megszilárdulása után a mechanikai rögzítés nem tudja behúzni a hőszigetelést, elkerülhető a hullámosság.

03

A hőszigetelés átcsiszolása

A felragasztott táblák csiszolása feltétlenül szükséges, mivel bármilyen gondos munka esetén is, (a táblák csatlakozásánál) kismértékű szintkülönbségek adódnak. A beforduló sarkoknál, ablakkáváknál, falmélyedéseknél a fogazott elemcsatlakozásból szintén. További felületi hullámosságot eredményez a benyomás erőssége, az aljzat egyenetlensége. Ha ezek megmaradnak, akkor hullámos lesz a felszín, ami áthat az egész felületképző rendszeren és igénytelen, csúnya lesz a végeredmény. Csiszolni kell a szükségszerű darabolásoknál a vágási egyenetlenséget is, a pontos, hézagmentes illeszthetőség miatt.

IMG_9156-min.jpg

04

Élvédők

Az épület legsérülékenyebb részei a sarkok, élek, ezért ezeken a helyeken a hőszigetelő rendszert kiegészítő erősítéssel kell ellátni. Ez történhet dupla hálózással, vagy speciális élvédő profilok beépítésével. A hőszigetelő rendszerek két élvédő típust ajánlanak: alumínium szálban, illetve PVC élvédő üvegháló sávval. Az élvédő profilok nem feltétlenül részei egy hőszigetelő rendszernek, de alkalmazásukkal fokozható az élek ellenálló képessége, javul az élképzés minősége. Élvédő profil csak pozitív sarkokba kerül, negatívba nem kivitelezhető.

IMG_7888-min.jpg

05

Hálóbeágyazás

A szilárd, átcsiszolt és hőszigetelésre kerül a felülerősítő üvegháló, ragasztóba ágyazva. (A ragasztókeverék mindenben megegyezik a táblák felragasztásához használt ragasztóval) Az alkalmazott üvegháló, csak speciális összetételű – lúgálló – üvegszálból font és hurkolt, megfelelő lyukméretű, speciális bevonatú termék lehet. Azért nem javasolt bárminemű fém-, műanyag-, textil- stb. háló alkalmazása, mert a tartós igénybevételeknek, nem felelnek meg.

06

Vékony vakolatok

A vékony vakolat képezi a hálóbeágyazott réteggel együtt a rendszer külső kérgét. A vékony vakolatok, a szó hagyományos értelmében, nem habarcsok. A homlokzati hőszigetelő táblák nem rendelkeznek olyan szilárdsággal, mint egy téglafalazat, vagy egy javított mészvakolat, ezért felületi védelme, kéreg-képzés esetén nem oldható meg hagyományos vakolóanyagokkal. A vékony vakolatnak (diszperziós), rétegvastagságából (1-3 mm) adódó kis önsúlya mellett, megfelelő tapadó-szilárdságot, kopás- és időjárás-állóságot, kellő vízzárást, mechanikai ellenállást kell biztosítania.A szemcseméretek mellett különböző struktúrákat különböztethetünk meg. Pl.: Kapart, Dörzsölt. Manapság a legelterjedtebb struktúra az 1,5mm kapart felület. Az épület feldobható még a nyílászárók köré épített díszítésekkel, stukkókkal, de jóval modernebb és esztétikusabb megoldás a színekkel való tagolás. 

IMG_9757-min.jpg

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 Helyszíni felmérés során tudunk részletes tájékoztatást és ajánlatot adni otthona hőszigetelésére. A felmérés természetesen ingyenes és nem jár kötelezettséggel.

Ingyenes helyszíni felmérés kérése

Pannonszig-Bau Kft. 2020.

bckr.hu