top of page

Vízszigetelés

Az 1990 évek előtt épült épületszerkezetek az adott kor technológiájából adódóan potenciálisan magukban hordozzák a vizesedés lehetőségét. Mit lehet ilyenkor tenni?

A lakóépületek falazatának megfelelő vízszigetelése nem csupán esztétikai kérdés, alapvető lépés a szerkezetvédelem és az érték megőrzése terén. Amikor a falazatok alulról nincsenek megfelelően védve a nedvesség ellen, számos problémával kerülhetünk szembe. Penészesedés, omló vakolat, szerkezetgyengeség, egyéb víz okozta károk.

Falazatok utólagos vízszigetelése injektálással

Miért az injektálás a jó megoldás, ha vizesednek a falak?

Az injektálásos falszigetelés kedvező áron kínál tartós megoldást, ha vizesednek a falak. A technológia lehetővé teszi, hogy akár 95%-os nedvességtelítettségig alkalmazható legyen, így nem csupán megelőzésként, hanem kialakult probléma kezelésére is megoldást jelent.

Az alkalmazott, hidrofób anyaga megakadályozza a falazat vízfelvételét, szinte minden falazóanyag mellett biztonságosan használható.

IMG_3259.JPG

Hogyan zajlik az utólagos injektálásos falszigetelés?

Elő lépésként a helyszíni felmérés során több ponton megmérjük a falazat nedvességtartalmát, majd előzetes árkalkulációt készítünk. Az anyagszükséglet felmérését követően, tervet készítünk és kijelöljük az injektáló furatok helyét. Miután a furatokat előkészítettük (fúrás + magasnyomású kitisztítás), szelepeket helyezünk el bennük, melyeken keresztül nagynyomással beinjektáljuk a speciális vízszigetelő anyagot. Az injektálást követően a szelepeket eltávolítjuk a furatokat lezárjuk (habarcs vagy hab).

Ha úgy gondolja, hogy otthona falazata vizesedik, ne késlekedjen, előzze meg a nagyobb károkat. A Pannonszig-Bau Kft. segít elhárítani a falvizesedési problémát.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Helyszíni felmérés során tudunk részletes tájékoztatást és ajánlatot adni otthona hőszigetelésére. A felmérés természetesen ingyenes és nem jár kötelezettséggel.

Ingyenes helyszíni felmérés kérése

bottom of page